• Caldera de Taburiente

MEER DAN 1.000 KM WANDELPAD

Op La Palma kan het hele jaar prachtig worden gewandeld. Talloze brede paden voeren door een groen landschap vol bloemen. Sommige paden lopen langs de kust, andere voeren hoog de bergen in. Onderweg kom je langs bananenplantages, fruit- en amandelbomen. Grotwoningen herinneren aan de tijd voordat de Spanjaarden zich op het eiland vestigden.

Veel wandelaars komen naar La Palma voor de Caldera de Taburiente, een indrukwekkende geërodeerde 1,5 kilometer diepe en 9 kilometer brede krater in het midden van het eiland. In het voorjaar verandert de Caldera in een uitbundige bloemenzee. Langs de beekjes groeien wilgen en bamboe en in het dal ligt een naaldbomenbos.

In het oosten wordt de Caldera begrensd door hoge steile hellingen. Dit zijn de uitlopers van de Cumbre, een lange bergketen die in een halve cirkel om de krater heen ligt en naar het zuiden doorloopt. Op een hoogte van 600 meter lijkt het alsof de wolken blijven hangen in de knoestige bomen, om vervolgens langs de helling omhoog te glijden tot de contouren van de bergen nog maar vaag te zien zijn.

Veel wandelaars brengen een bezoek aan de Roque de los Muchachos, de hoogste top van het eiland die ligt op 2426 meter. Bij helder weer heb je hiervandaan een prachtig uitzicht op Caldera de Taburiente . Vlakbij de top ligt de in 1985 geopende sterrenwacht ‘observatorio astrofisico’.

Ruige oceaankust van La Palma
Wandelbordjes Caldera de Taburiente, La Palma
La Roque de Muchachos, hiking on La Palma
Waterput wandeling bij Roque Faro, La Palma