• Drakenbomen bij Las Tricias

PRACHTIG GROEN EILAND

Rustig – Tranquilo

Officieel ben je nog in Spanje, maar op La Palma tikken de klokken langzamer dan bij ons. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en hebben nog tijd voor elkaar. Op veel gebieden van het dagelijkse leven hecht men meer waarde aan menselijke waarden en gemoedelijkheid dan aan efficiëntie.

Groen paradijs

La Palma wordt niet voor niets het groene paradijs genoemd. In tegenstelling tot de andere Canarische Eilanden is La Palma een vruchtbaar eiland met bananenplantages, amandelbomen, wijnvelden en – hoog in de bergen – naaldboombossen. Elk huis heeft prachtige bloemen in de tuin staan die het hele jaar bloeien.

Weer

La Palma ligt ter hoogte van het midden van de Sahara. Daarom is het er altijd warm en regent het er weinig. Het eiland wordt omringd door de Atlantische Oceaan. In tegenstelling tot wat iedereen denkt is het daarom op La Palma, ook in de zomer, bijna nooit warmer dan 26-28 graden.

Het verschil tussen de zomer en de winter zit in de avonden. De avonden zijn in de zomer langer dan in de winter. Eigenlijk is het in de zomer minstens zo aangenaam om op het eiland te zijn als in de winter.

Feiten

Ligging – 455 kilometer ten westen van Afrika, 1500 kilometer ten zuiden van Spanje
Oppervlakte – 46 kilometer Noord-Zuid, 28 kilometer Oost-West, 726 km2
Inwoners – 96.000, waarvan 10 procent buitenlanders

Molen bij Las Tricias op La Palma

Kerk La Palma
Koffie op het terras Tazacorte centrum, La Palma
Maria beeldje bij Los Canarios, La Palma