• Santa Cruz antieke huizen met houten balkons

RUSTIEKE STADJES

Los Llanos de Aridane

Los Llanos de Aridane is het stadje waarop je uitkijkt vanaf het huis. Het is van alle gemakken voorzien en heeft een centrale parkeergarage, supermarkten, wandelboulevards en restaurants.

Het centrum heeft een autovrij wandelgedeelte met luxueuze boetieks waar je gezellig kunt shoppen. In het midden ligt Plaza de España. Dit plein met grote laurierbomen heeft meerdere cafés waar jong en oud samenkomen en sigaren rokende oude mannen op bankjes de flirtende jongeren en toeristen bekijken.

Los Llanos de Aridane is 5 minuten rijden vanaf Casa Pedregales.

Santa Cruz

Santa Cruz ligt aan de oostkust van het eiland en velen vinden het de mooiste stad van de Canarische Eilanden. De levendige oude stadskern heeft met kinderkopjes geplaveide straatjes waaraan karakteristieke huizen staan met kenmerkende gekleurde houten balkons.

Aan de architectuur is te zien hoe welvarend de stad was in de tijd van de handel op Amerika. Santa Cruz groeide, na Sevilla en Antwerpen, uit tot de belangrijkste stad van het Spaanse rijk. Zeilschepen die vanuit Spanje naar de Nieuwe Wereld vertrokken maakten een tussenstop in deze stad om hun voorraad water en proviand aan te vullen.

Santa Cruz is ongeveer 45 minuten rijden vanaf Casa Pedregales.

Winkelstraat van Santa Cruz de la Palma

Terras Santa Cruz de la Palma
Boekwinkel Santa Cruz de la Palma
Kiosk Los Llanos de Aridane, La Palma