Winkelstraat van Santa Cruz de la Palma
Boekwinkel Santa Cruz de la Palma
Terras Santa Cruz de la Palma

RELAXED WINKELEN IN RUSTIEKE STADJES

Los Llanos de Aridane

Los Llanos de Aridane, het stadje waarop je uitkijkt vanaf het terras van de Casa, biedt straten met palmen, supermarkten, luxueuze boetieks, een gevarieerd aanbod op cultureel gebied en uitstekende restaurants.

Het centrum van Los Llanos de Aridane heeft een gezellig wandelgedeelte met in het midden de Plaza de España. Dit plein, waar laurierbomen schaduw bieden, heeft meerdere cafés waar jong en oud samenkomen. Vlak daarnaast zitten, net als vroeger, sigarenrokende oude mannen in rieten stoelen de flirtende jongeren en toeristen te bekijken.

Los Llanos de Aridane is 5 minuten rijden vanaf Casa Pedregales.

Santa Cruz

Santa Cruz ligt aan de oostkust van het eiland en velen vinden het de mooiste stad van de Canarische Eilanden. De levendige oude stadskern heeft met kinderkopjes geplaveide straatjes waaraan karakteristieke huizen staan met kenmerkende gekleurde houten balkons.

Aan de architectuur is te zien hoe welvarend de stad was in de tijd van de handel op Amerika. Santa Cruz groeide, na Sevilla en Antwerpen, uit tot de belangrijkste stad van het Spaanse rijk. Zeilschepen die vanuit Spanje naar de Nieuwe Wereld vertrokken maakten een tussenstop in deze stad om hun voorraad water en proviand aan te vullen.

Santa Cruz is ongeveer 45 minuten rijden vanaf Casa Pedregales.

Kiosk Los Llanos de Aridane, La Palma
Authentieke straat Los Llanos de Aridane, La Palma
Man in raam Barlovento, La Palma