• Duiken op La Palma

ONVERWACHTE WATERWERELD

La Palma heeft een verrassend mooie en bijzondere onderwaterwereld. De diepblauwe kleur van de Atlantische oceaan, grillige rotsformaties en het uitbundige onderwaterleven maken La Palma tot een uniek duikgebied.

Er is veel vis in La Palma. Van kleine neonachtig gekleurde visjes zoals de pauwlipvis tot sepia’s, flinke barracuda’s en bijzondere roggen. Op grotere diepte, meer dan 30 meter, is het zwarte koraal te vinden, dat eigenlijk meer een dieprode, bruine kleur heeft.

Er kan het hele jaar door gedoken worden. Er is geen boot nodig om de mooiste duikstekken te bezoeken, er wordt gewoon gedoken vanaf de wal. De meeste duikstekken hebben weinig last van stromingen. De temperatuur van het water is tijdens de wintermaanden minimaal 18 graden en in de zomermaanden maximaal 25 graden.

La Palma is een rustig eiland, nog niet bedorven door het massatoerisme. De duikstekken zijn daarom altijd rustig en de groepen zijn klein. Grote kans dat je alleen maar vissen tegenkomt tijdens je duik. En het enige dat je waarschijnlijk zult horen zijn je eigen bubbels en het gekwetter van dolfijnen in de verte.

Voor meer informatie ga naar Casa de Buceo.

Samen duiken op La Palma
Zeepaardje duiken La Palma
Zeester, duiken La Palma
Duiker maakt OK teken, La Palma